CAMPANYA D'ALIMENTACIÓ

Campanya de promoció d'hàbits saludables amb alumnat de diferents centres educatius

Aquesta campanya està vincultada als programes de promoció d’hàbits saludables que es treballen en els centres de secundària.

Pensem que l’alimentació és un acte educable, conscient i voluntari que té una incidència a curt o llarg termini en la salut de cadascú. Per això, ens proposem que els joves tinguin una sana preocupació pel menjar i que procurin seguir una dieta variada, suficient i equilibrada. La xerrada promoguda des del programa Salut i Escola serà l’eix central de l’activitat.  També ens interessa incidir en els aspectes socials i d’higiene segons les pautes del bon comportament a taula. Les activitats proposades i el dinar de degustació a l’Escola d’Hostaleria serà l’oportunitat per a posar-ho en pràctica.

 Objectius:

  • Aconseguir que els joves reflexionin sobre la importància de l'alimentació en la pròpia salut.
  • Afavorir l'adquisició d’hàbits alimentaris saludables.
  • Sensibilitzar els joves en els temes de dietètica i nutrició.
  • Afavorir l'adquisició d'hàbits de bon comportament a la taula.

Condicions :

La campanya està adreçada als alumnes de 3r o 4t d’ESO dels centres de secundària del Gironès, públics i privats. Els grups han de ser de 30-45 alumnes. Els grups inferiors s’hauran de valorar.

 Calendari:

La campanya s’inicia el mes d'octubre. Els dies previstos per a realitzar la campanya seran els dijous i divendres

 Programa d’activitats:

 11.00 h - Benvinguda i presentació de la jornada.

11.15 h - Xerrada sobre hàbits alimentaris saludables a càrrec d’especialistes en educació per a la salut. Taller pràctic per acostar als joves als conceptes relacionats amb els hàbits d’alimentació saludable.

12.45h - Aprendre a l’escola Hostaleria i visita guiada a les instal·lacions.

13.05 h - Introducció de les bones maneres a la taula a càrrec d’un professor de l’escola.

13.15 h - Dinar de degustació al restaurant de l'Escola d'Hostaleria de Girona, on es posaran en pràctica conceptes bàsics del bon comportament a la taula

14.15 h - Fi de l'activitat i retorn de l'Escola al centre.

 Preu de l’activitat:

 El preu és de 9 euros/persona pels centres del Gironès. Inclou el servei de bus pels centres de fora del centre de Girona

Escull dia de la setmana*