CAMPANYA D'ALIMENTACIÓ

Aquesta campanya està vincultada als programes de promoció d’hàbits saludables que es treballen en els centres de secundària.

Pensem que l’alimentació és un acte educable, conscient i voluntari que té una incidència a curt o llarg termini en la salut de cadascú. Per això, ens proposem que els joves tinguin una sana preocupació pel menjar i que procurin seguir una dieta variada, suficient i equilibrada. La xerrada promoguda des del programa Salut i Escola serà l’eix central de l’activitat.  També ens interessa incidir en els aspectes socials i d’higiene segons les pautes del bon comportament a taula. Les activitats proposades i el dinar de degustació a l’Escola d’Hostaleria serà l’oportunitat per a posar-ho en pràctica.

 Objectius:

  • Aconseguir que els joves reflexionin sobre la importància de l'alimentació en la pròpia salut.
  • Afavorir l'adquisició d’hàbits alimentaris saludables.
  • Sensibilitzar els joves en els temes de dietètica i nutrició.
  • Afavorir l'adquisició d'hàbits de bon comportament a la taula.

Condicions :

La campanya està adreçada als alumnes de 3r o 4t d’ESO dels centres de secundària del Gironès, públics i privats. Els grups han de ser de 30-45 alumnes. Els grups inferiors s’hauran de valorar.

 Calendari:

La campanya s’inicia el mes d'octubre. Els dies previstos per a realitzar la campanya seran els dijous i divendres

 Programa d’activitats:

 11.00 h - Benvinguda i presentació de la jornada.

11.15 h - Xerrada sobre hàbits alimentaris saludables a càrrec d’especialistes en educació per a la salut. Taller pràctic per acostar als joves als conceptes relacionats amb els hàbits d’alimentació saludable.

12.45h - Aprendre a l’escola Hostaleria i visita guiada a les instal·lacions.

13.05 h - Introducció de les bones maneres a la taula a càrrec d’un professor de l’escola.

13.15 h - Dinar de degustació al restaurant de l'Escola d'Hostaleria de Girona, on es posaran en pràctica conceptes bàsics del bon comportament a la taula

14.15 h - Fi de l'activitat i retorn de l'Escola al centre.

 Preu de l’activitat:

 El preu és de 9 euros/persona pels centres del Gironès. Inclou el servei de bus pels centres de fora del centre de Girona