CASAL JOVE D'ESTIU

Amb alguns municipis de la comarca del Gironès fa anys que s’ofereix un casal jove pels i les joves dels municipis que volen gaudir d’un estiu ple d’activitats.

Antigament la proposta es concretava en un curs de premonitors/es. A demanda popular l’any 2015 es va modificar per un sistema mixt on s’oferia, a més del curs de premonitors/es, un camp de treball.

Han anat passant estius i allò que s’ofereix per als nois i noies s’ha anat adaptant a les peticions d’aquests. Des de l'any 2018, es desenvolupa un casal de lleure amb activitats diverses (jocs, tallers, dinàmiques, etc.), així com sortides –amb caiac, a WaterWorld, a Port Aventura, al Paintball, etc.– i trobades amb altres joves del Gironès –com la del YoungFest–.

L’any 2020, després d’uns mesos de confinament i d’anar superant, a poc a poc, les diverses fases de desescalada, es va poder oferir un casal bastant similar al dels darrers anys, però amb algunes adaptacions i mesures d’higiene i seguretat derivades de la Covid-19. 

Per aquest estiu 2021 la proposta es manté força similar, amb activitats i sortides diverses de l'1 al 30 de juliol els matins de 9 h a 13 h per a joves nascuts entre els anys 2003 i 2008.