CONNEXIONS EN ELS CENTRES DE SECUNDÀRIA

Els Connexions és la reanomenació del projecte PIDCES, Punts d'Informació i Dinamtizació en els Centres d'Educació Secundària,eque s'ha desenvolupat durant anys en alguns Instituts del territori català. Aquest l'hem reanomenat s concreta a cada institut amb la presència i l'atenció als joves a través del punt d'informació jove.

Aquest projecte està encarat a potenciar la participació juvenil i a fer arribar als joves tota aquella informació i recursos juvenils que en l'àmbit municipal i en l'extra municipal poden obtenir. Ho treballem mitjançant taules i sessions informatives i dinàmiques realitzades en els centres de secundària a partir d'activitats diverses: reunions de delegats/des, tallers, sessions formatives, entre d'altres.

Podeu trobar als dinamitzadors en els diferents centres d'educació secundària a l'hora d'el pati.

La feina dels professionals de joventut és oferir eines i informació sobre els temes que sorgeixin. Les propostes poden ser de l’equip de joventut cap al centre o a l’inversa, i s’acordarà mútuament aquelles que siguin més convenients i adequades per les tres parts (àrees joventut municipals, centre educatiu i els i les joves).

El Connexions vol aconseguir crear el vincle de referència i de confiança amb els professionals de joventut, atendre el joves, i iniciar-los en el món jove, és a dir, fer l’acompanyament de passar de ser un infant a jove.