PROJECTE CONNEXIONS

El Projecte Connexions es desenvolupa als centres d'educació secundària i esdevé el nostre espai de trobada amb els i les joves dels instituts. Des de la Zona Jove Gironès s'impulsa aquest programa a: l'Institut de Celrà (es col·labora des de l'any 2008 amb l'Ajuntament de Celrà), a l'Institut de Vilablareix (en coordinació des de l'any 2019 amb l'Ajuntament de Vilablareix) i a l'Institut de Sarrià de Ter (des de l'any 2019).

Tenint en compte que concebem l’institut com un espai de formació integral dels i les joves, la realització d’aquest projecte es converteix en un element que complementa les diferents accions que des del propi centre educatiu ja s’estan duent a terme en aquesta mateixa línia.

La intenció és convertir-nos en un servei de referència juvenil, oferint eines, recursos i informació que puguin ser de rellevància per al col·lectiu jove. Per a fer-ho, es desenvolupen les següents accions:

  • Dinamització a l’hora del pati. Es proposen activitats i dinàmiques sobre temàtiques diverses a l'alumnat, de participació voluntària, durant l'hora del pati.
  • Activitats dins l’aula. Es realitzen un seguit d'intervencions dins l'aula que permetin treballar, de manera progressiva i adaptada a l'edat, l'adquisició d'eines i recursos per a la vida (presa de decisions i resolució de conflictes, comunicació interpersonal, empatia, gestió de les emocions i sentiments, etc.).
  • Corresponsals. S'incentiva aquesta figura, que és una persona de contacte i un nexe bidireccional entre els i les professionals de joventut i l'alumnat del centre educatiu.
  • Delegats i delegades a l’institut. Per a donar importància a la tasca de representació, els delegats/ades i subdelegats/ades participen de la Jornada de Delegats i Delegades del Gironès, on treballen a partir de diferents dinàmiques habilitats per a la vida.
  • Servei d’acompanyament a l’alumnat de sisè. Accions per acompanyar a l'alumnat de sisè curs que està a punt de començar primer.
  • Servei Comunitari. Es col·labora amb el centre educatiu ajudant a fer d'enllaç entre l'alumnat i els ajuntaments, entitats o associacions per tal que puguin fer hores de voluntariat (incloses al currículum educatiu).